Összeszerelt vagy laprászerelt bútor a jobb?

Sokan gondolják azt, hogy az összeszerelés jó móka, de nem vagyunk egyformák. Nem mindenki alkalmas vagy nem mindenki akar az összeszereléssel bíbelődni, de vannak akik ebben élik ki a barkácsolás iránti vágyaikat (főképp az emeleti lakásban lakó emberek).

Összeszerelt vagy laprászerelt bútor a jobb?

Melyik éri meg jobban?

Vegyünk górcső alá néhány pontot, majd mindenki döntse el, hogy neki melyik szempont a legfontosabb.

 • Költség
  Az összeszerelt bútorok szállítása nem olyan egyszerű, akinek van autója, még nem jelenti azt, hogy el is tudja szállítani. Gyakran elég borsos árat kell fizetni ezért, míg a laprászerelt bútorok szállításához egy személygépkocsi is elegendő, feltéve, ha nem az egész lakás bútorzatáról van szó. Általában véve a lapraszekrlet bútorok ára valamivel olcsóbb is.
 • Szállítás
  Az összeszerelt bútorok szállítása, cipelése, A-ból B pontba juttatása nem egyszerű dolog, ráadásul hamar meg is sérülhetnek út közben. A lapraszerelt bútorok gondosan vannak csomagolva és a nagyobb bútorok is több kisebb csomagba szeparálva. Így a szállításuk jóval hatékonyabb és biztonságosabb. Ez igaz a költözésre is.
 • Kényelem
  Az összeszerelhető bútorok kis takarítás után azonnal használhatóak, míg a lapraszerelt bútorokat össze kell rakni. Sőt az összeszerelés sem mindenki számára egyértelmű. Az IKEA bútor összeszerelés általában egyszerű, de léteznek olyan szerelő csapatok, akik átveszik ezt a fáradtságot azoktól, akik nem szeretnének ezzel foglalatoskodni.
 • Tartósság
  A bútorlapból készült bútorok esetén szinte mindegy, hogy laprászerelt vagy nem, hasonló tartósságúak. De a fenyőből vagy más fából készült bútorokhoz ezek nem hasonlíthatóak.

Címkék: Szolgáltatás, Ikea bútor összeszerelés
Dátum: 2023-03-20