Milyen nyelven érdemes megtanulni programozni?

Nagyon sok vélemény létezik arról, hogy melyik programozási nyelv a legjobb választás egy kezdő számára. A döntésben sok szempontot lehet figyelembe venni, de a legfontosabb az, hogy az adott nyelv segítségével több terület is meghódítható legyen.

Milyen nyelven érdemes megtanulni programozni?

Jó döntés egy ingyenes Java tanfolyam?

A Java az egyik leguniverzálisabb programnyelv, hiszen a segítségével nemcsak az emelt szintű informatika érettségit lehet teljesíteni, hanem még az egyetemi tanulmányok során is nagy hasznát lehet venni. Az igazán elszántak pedig egyetem után még komoly munkalehetőséget is kaphatnak, hiszen az egyik legjobban keresett programozási nyelv a világban. Arról nem is beszélve, hogy a Senior Java programozók keresete messze felülmúlja minden kezdő álmát.

A Java nyelv segítségével rengetegféle alkalmazást lehet készíteni a konzolos kiviteltől kezdve az irodai alkalmazásokon át a szép grafikus játékokig. Mindenki megtalálhatja a neki szükséges platformot is, hiszen a Java alkalmazások hordozhatóak, ami azt jelenti, hogy bármely operációs rendszeren képesek futni, csupán telepíteni kell egy virtuális gépet, azaz a futtatáshoz szükséges Java környezetet.

Hol érdemes elkezdeni? Nagyon jó alapot adhat a pastecode.eu weboldalon meghirdetett gyakorlatorientált ingyenes Java tanfolyam. A képzés teljesítéséhez nincs szükség előképzettségre, csak megfelelő elszántságra és kitartásra. A tananyag az alapoktól indul, és fokozatosan vezeti be a tanulókat a Java nyelv komolyabb témaköreibe. Szóba kerülnek olyan fontos témák, mint az öröklődés, kivételkezelés, fejlett adatszerkezetek és a fájlkezelés. Ezek, mondhatni, a nyelv alapjai, amik nélkül nem lehet magasabb szintre lépni. A tanfolyam végén egy olyan magabiztos tudást lehet elsajátítani, amire bátran építhető egy komolyabb karrier is akár. Egy biztos, hogy a legtöbb egyetem műszaki képzéseinek és az emelt szintű informatika érettségi teljesítéséhez tökéletesen megfelel.


Címkék: Szolgáltatás, Ingyenes Java tanfolyam
Dátum: 2019-05-01