Kakaós csiga (tej- és tojásmentes)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az ecettel és a langyos vízzel simára dagasztjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ezután 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, és figyeljünk, hogy a tészta szélére is kerüljön. Összetekerjük, majd cérnával másfél ujjnyi csigákat vágunk belőle. A csigákat sütőpapírra helyezzük, még további 30 percet kelni hagyjuk, és 180 °C-on 13-15 percig sütjük.

Kakaós csiga (tej- és tojásmentes)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek ecet
  • 11 dkg margarin

Töltelék:

  • olvasztott margarin
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 3 ek cukor

Receptek, Kakaós csiga
2019-01-21