Hogyan érdemes a reptérre utazni?

A repülés napjaink egyik legbiztonságosabb és egyben leggyorsabb utazási módja. Pár óra alatt több ezer kilométerre lehet eljutni, mindezt igazi 21. századi kényelemben, minden extrával felszerelt járatokon. A repülőjegyek már nem olyan drágák, szinte bárhová el lehet jutni egy-két órán belül a világban.

Hogyan érdemes a reptérre utazni?

Mire kell figyelni?

A repülésnek azonban van egy hátulütője, ez pedig az utazás előtti becsekkolás, illetve az ehhez szükséges idő. A Liszt Ferenc Repülőtér tájékoztatója szerint: „A check-in, azaz a jegykezelés és a poggyászfelvétel általában a járat indulása előtt két órával kezdődik. Ajánlott legkésőbb már ekkor a repülőtérre érkezni, hogy mindenre jusson elég idő.”

Ilyenkor a legrosszabb belefutni egy közlekedési dugóba, vagy parkolóhelyet találni. Egy 15-20 perces késés akár az egész nyaralást vagy üzleti utat felboríthatja. A legfontosabb tehát pontosan érkezni a terminálhoz. A másik fontos szempont a csomagok szállítása. Saját autóval körülményes leparkolni a reptér közelében, így előfordulhat, hogy messzire kell cipelni poggyászát. A legnépszerűbb üzleti tanácsok szerint érdemes taxival vagy bérautóval menni, így rengeteg időt lehet megtakarítani.

A check-in előtt érdemes előkészíteni minden fontos okmányt, hogy az ellenőrzésnél már ne kelljen keresgélni őket. A kézipoggyász összeállításakor figyelni kell a súlyhatárra és a csomag méreteire, hiszen az nem haladhatja meg a 10 kg-ot. Ne tartalmazzon tűz- és robbanásveszélyes anyagot, ha ilyen eszközökre van szükség az úticélnál, akkor inkább ott a helyszínen érdemes megvásárolni. Hasznos tanács még, hogy a folyadékokat csak a feladott poggyászokban ajánlott elhelyezni. A kézipoggyászban maximum 1 liter folyadék, krém, zselé, zsír, vagy olajféle szállítható, és ezt az 1 literes mennyiséget is 100 milliliteres tégelyekre kell szétosztani. A pontosabb azonosítás érdekében ajánlott felcímkézni a csomagokat.


Címkék: Üzleti élet, Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-05-10