C programozás oktatás, avagy érettségi felkészítés

Rohamosan közeledik az emelt szintű érettségik időpontja, és sok diák még fel sem készült kellő mértékben az emelt szintű informatika érettségi feladatokra. A nehézséget nem a Microsoft Office programcsomag használata okozza, hanem a programozási feladat megoldása.

C programozás oktatás, avagy érettségi felkészítés

Milyen nyelvet érdemes választani?

Sokan ilyenkor a Pascal nyelvet mondják elsőnek, de ez nem biztos, hogy a legjobb választás. Az igaz, hogy a Pascal kevés utasításkészlettel rendelkezik, ezért könnyű megtanulni, de sok más nyelvre is elmondható ugyanez az indok. Éppen ezért érdemes olyan nyelvet választani, aminek a későbbiekben is nagy hasznát lehet venni. Nagyon jó választás lehet például a C programozás elsajátítása, hiszen ezt a nyelvet is könnyű megtanulni, és az egyetemi években is nagy segítségére lehet a diákoknak. A legtöbb műszaki egyetemen programozással indítják az első félévet, és a C nyelv kerül előtérbe. Ha valaki duplán jót akar magának, akkor nézze meg a kiszemelt egyetem első félévében tanított programozási nyelveket, és ezek közül válasszon az informatika érettségihez.

A c-programozas.hu képzései ideálisak lehetnek kezdő programozók számára, hiszen nem csak személyesen, de online is igénybe vehetőek a kurzusok. Innentől kezdve nincs akadály a tanulás előtt, csak a diákon múlik minden, hogy mennyi időt fektet bele a tanulásba. A kurzusok teljesen gyakorlatorientáltak, minden óra házi feladattal zárul, amiket a tanár a következő órán ellenőriz. Ezzel a módszerrel nagyon jól követhető a fejlődés, és szinte biztosnak mondható a siker az emelt szintű informatika érettségin.

A programozás tanulás a mai világban nagyon hasznos dolog, hiszen az országban nagy a kereslet a jó programozók iránt. A nyelv szinte mindegy, a lényeg az, hogy valahol el kell kezdeni, és meg kell tanulni az alapokat. Ha azok megvannak, akkor a többi nyelv már jön magától. Nem ritka, hogy mire egy programozó elhelyezkedik, már több mint 10 programozási nyelven tud programozni.


Címkék: Számítástechnika, C programozás
Dátum: 2019-01-31