C++ programozás oktatás

A C++ programozás egy általános célú, rugalmas programozási nyelv, amely az operációs rendszerek, böngészők, játékok, asztali alkalmazások fejlesztésére egyaránt felhasználható.

C++ programozás oktatás

Mi fán terem a C++ programozás?

A C++ programozás egy multi-paradigma nyelv, amely legkevesebb hét egymástól eltérő programozási stílust támogat. Ezek közül a fejlesztők és programozók kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelőt. Ugyanakkor a C programozáshoz hasonlóan a C++ kód sebessége és teljesítménye egyaránt szembetűnő.

A C++ programozási kódot érdemes elsajátítani, hiszen egy rendkívüli teljesítménnyel bíró programozási nyelvről van szó, amely által könnyebben meg lehet tanulni a Java, Python és egyéb programozási nyelveket. Mindemellett a C++ segítségével könnyen megérthetővé válik példának okáért a számítógép belső architektúrája is. A középszintű programozási nyelvként is ismeretes C++ kód kiemelkedő ismérvei között szerepel objektum-orientált tulajdonsága.

A Bjarne Stroustrup által 1979-ben kifejlesztett (mára korszerűsített) szabad formátumú programozási nyelvet a programozók és fejlesztők előszeretettel használják, hiszen tartalmaz minden fontos elemet (a központi nyelvet, a változókat, az adattípusokat, literálokat stb.), amelyek által a különféle alkalmazások egyszerű és koncepcionális fejlesztése kivitelezhető.

A C++ használatának számos előnye van, amelyek „bevethetőek” az alkalmazások fejlesztése érdekében – köszönhetően a programozási nyelv komplex adottságainak és biztonságának.

A C++ programnyelv felhasználási területei

  • Új alkalmazások fejlesztésére (példa gyanánt az olyan sokat használt grafikus felhasználói felületen alapuló alkalmazások újítása, korszerűsítése terén, mint az Adobe Photoshop)
  • Játékok fejlesztésére (a C++ használata lehetővé teszi a fejlesztők számára a processzor intenzív funkcióinak programozását, ugyanakkor a gyorsaságának köszönhetően széles körben alkalmazzák a játékok eszközkészletének fejlesztése terén)
  • Animáció (létezik egy animált szoftver, amelyet a C++ nyelvvel fejlesztettek ki. A C++ kódot szívesen használják például vizuális effektusokhoz, modellezéshez vagy mozgásgrafikához egyaránt)
  • Webböngésző-fejlesztése céljából (például a Google Chrome, a Mozilla és a Firefox fejlesztése során az alkalmazások egy része C++ nyelven íródott)
  • Adatbázis hozzáférés fejlesztés során (ebben az esetbe a C++ kódot az adatbázis szoftver vagy a nyílt forrással rendelkező adatbázis szoftver fejlesztése céljából léptetik életbe. Erre példa a MySQL, amely a világ egyik legpopulárisabb adatbázis-kezelő szoftvereként van számon tartva)

A fentiek csupán ízelítőként szolgálnak a C++ programozási nyelv széleskörű felhasználási lehetőségei közül. Amennyiben több információra lenne szükséged vagy késztetést érzel arra, hogy megtanuld ezt a agyszerű programozási kódot, akkor látogass el a c-programozas.hu weboldalra és jelentkezz a soron következő képzésre. Ne hezitálj!


Címkék: Számítástechnika, C++ programozás
Dátum: 2020-03-04