A közösségi oldalak lehetnek az új híroldalak?

Ma már egyre nagyobb szerepük van a közösségi oldalaknak, és nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is. Hírességek, politikusok, magánszemélyek használják őket nap mint nap arra, hogy tájékoztassák az őket követő embereket vagy barátokat a történésekről és a legújabb hírekről. Vajon jó irányba megy ez a folyamat?

A közösségi oldalak lehetnek az új híroldalak?

A közösségi média szerepe a modern világban

Sajnos nem megy jó irányba, mert sokan szó szerint ott élik le az egész életüket, és szépen lassan kikopik az emberekből, milyen is igazán embernek lenni. Természetesen megvan a maga előnye is, hiszen gyors és követhető kapcsolattartást tesz lehetővé, de mint ezt is, az emberek nem arra használják, mint amire a készítők valóban szánták.

Akinek sok ismerőse van, a hírfolyamán szinte minden megtalálható. A napi viccektől, legfrissebb videókon át a hírekig minden. Egy amerikai felmérés szerint a 35 év alatti emberek fele már a Facebook és a Twitter hírfolyamát használja elsődleges hírforrásként. Nagyon sok hagyományos üzleti hírportál vagy más online híroldalak is a közösségi médiában aktív szerepet vállalnak, és nemcsak a weblapjukon helyezik el a híreiket, hanem például a Facebookon is, használva az olvasóközönség hashtag jelöléseit, vidám arcokat és minden mást, ami ahhoz kell, hogy felkeltsék a célközönségük figyelmét.

Megkérdeztük a reelweb.net (üzleti hírportál) szerkesztőit, hogy mi a véleményük ezzel kapcsolatban, ők mennyire tapasztalják meg ezt a jelenséget az olvasóik körében. A felmérések tapasztalatait ők is megerősítették, és bevallásuk szerint ők is posztolják az összes megjelent hírt a közösségi oldalaikra, hiszen úgy sokkal hamarabb eljuthat az olvasókhoz, mint a weboldalon keresztül.


Címkék: Üzleti élet, Üzleti hírportál
Dátum: 2019-02-25