Üdvözöljük a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat weboldalán

2017. október 18. szerda
Lukács
*** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! ***

A kormány tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy a magyar állampolgárok megismerhessék a betelepítési kvótával járó kockázatokat – jelentette be Dömötör Csaba. A sajtótájékoztatón Tuzson Bence közölte: a kormány megtámadja a bevándorlási kvótát az Európai Unió bíróságán.

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette: a kampány decemberben és januárban zajlik, "hagyományos eszközökkel": országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket.    

A kormány minél több embert el akar érni a kampánnyal, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvóta növeli a terrorveszélyt, valamint veszélyezteti az európai és a magyar kultúrát - közölte Dömötör Csaba. Úgy fogalmazott, hogy senki nem tudja, pontosan hány terrorista érkezett Európába, de már egy is sok.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a bevándorlási hullám nem csökkent. Európába tizenkét másodpercenként érkezik egy újabb migráns, ez idő alatt pedig két gyermek születik az unióban - érzékeltette a helyzetet. 

Emlékeztetett, hogy Magyarország csütörtökön nyújtja be a kötelező betelepítési kvótát megtámadó keresetét az Európai Bíróságra, Szlovákia pedig szerdán tette meg ugyanezt. A magyar kormány abban bízik, hogy jogi úton érvényt tud szerezni az igazának, és az Európai Unió mindörökre eltekint a kvóta ötletétől - hangsúlyozta.  

Tuzson Bence arra is visszautalt, hogy az Országgyűlés korábban már határozatával elutasította a kvótarendszert. Fontos ugyanakkor az is, hogy a kormány maga mögött tudja az emberek támogatását, ezért indították el az aláírásgyűjtést az ügyben - emelte ki.  

 

Szavazás

Önnek hogy tetszik az elkészült weboldal?

Partnereink

C-PRESS Hírügynökség

Üzleti Politechnikum

Gyermek étkeztetési alapítvány