Üdvözöljük a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat weboldalán

2017. október 18. szerda
Lukács
*** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! ***

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a méltán világhírű 100 Tagú Cigányzenekar. A tavalyi évben választották be a Magyar Örökség-díjas társulatot a Hungarikumok Gyűjteményébe, elismerve ezzel több évtizedes munkásságát, mint magyar csúcsteljesítményt. Idén pedig újabb Kossuth-díjas művésze lett a zenekarnak, Ökrös Oszkár személyében, akit a szakmában csak a cimbalom Paganinijeként szoktak emlegetni.

 

Ebből az alkalomból december 27-én, vasárnap, a pécsi Kodály Központ impozáns és fantasztikus akusztikai adottságokkal rendelkező hangversenytermében tartja Ünnepi Nagykoncertjét a zenekar.   

A maga nemében páratlan kulturális csemegének számító eseményt két felvonásban rendezik meg. Az este feledhetetlen élményt ígér mindenkinek, aki ellátogat a magyar nemzeti kincsnek és kuriózumnak számító világhíres társulat ünnepi előadására!     

A nagy érdeklődésre való tekintettel és az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a helyjegyeket érdemes időben megváltania annak, aki nem akar lemaradni erről az örök élményről!      

 

Szavazás

Önnek hogy tetszik az elkészült weboldal?

Partnereink

C-PRESS Hírügynökség

Üzleti Politechnikum

Gyermek étkeztetési alapítvány